Verpakkingsadvies

Verpakkingsadvies en nuttige tips nodig op het gebied van kartonnen verpakkingen? Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van verpakkingstype, formaat en kartonkwaliteit. Tevens kunnen wij u adviseren op het gebied van schokdemping en stapelbaarheid. Heeft u een product maar nog geen verpakking? Daag ons uit en laat ons de juiste verpakking ontwerpen.


Verpakkingtype

De vele beschikbare standaard verpakkingen staan beschreven in het FEFCO systeem. Door gebruik te maken van standaardtype kartonnen verpakkingen uit het FEFCO systeem kiest u voor een bewezen verpakkingsconstructie. Vaak zijn er voor één toepassing meerdere beschikbare verpakkingstypes en helpen wij u graag bij het maken van uw keuze. Op onze pagina over het FEFCO systeem is meer informatie te vinden over de standaard verpakkingstypes.

Verpakkingsafmetingen

Voor de afmetingen van kartonnen verpakkingen worden altijd de inwendige afmetingen in millimeters gebruikt. Op deze manier sluit de verpakking het beste aan op het te verpakking product. Een goede pasvorm zorgt voor optimale bescherming. Wij kunnen op basis van de kartondikte de uitwendige maten voor u berekenen. Tijdens de ontwerpfase kan dit van belang zijn zodat er rekening kan worden gehouden met bijvoorbeeld het aantal uitgevouwen dozen dat op een pallet kan.

Kartonkwaliteit

Er zijn veel verschillende kartontypes beschikbaar. De kwaliteiten variëren van samenstelling en hebben iedere een eigen toepassing. Golfkarton bestaat uit meerdere lagen papier. Golfkarton met een enkele golf bestaat uit een Outliner (buitenlaag), Golflaag en een Inliner (binnenlaag). Het type karton wat ingezet word voor deze onderdelen bepaald de sterkte en dikte van het karton. Voorbeelden van een enkelgolf karton zijn E- Golf (1,5 mm dik) en B-Golf (3 mm dik) en C-Golf (4 mm dik). Naast enkelgolf karton is er ook dubbelgolf karton beschikbaar, dit is karton met 2 golflagen. De aanduiding voor bijvoorbeeld de combinatie van een B-golf en een C-Golf is de BC-Golf (7 mm dik). Waar extra goede bescherming en stevigheid gewenst is kan een triplegolf worden ingezet. Dit is karton met 3 golflagen, bijvoorbeeld AAC-Golf (13 mm dik)

FEFCO_onbekend_ArifalFEFCO_0427_ArifalTriple_golf_Arifal