Kruiswikkelverpakking

Platte producten zoals boeken worden vaak verpakt in een kruiswikkel verpakking. Dit is een type kartonnen verpakking bestaande uit 1 of 2 delen. Zoals de naam al zegt wordt het product, bijvoorbeeld een boek, gewikkeld in de verpakking. Op deze manier sluit het karton perfect aan op het te verpakken product. De keuze van kartondikte en kwaliteit is mede bepalend voor de schokweerbaarheid van de kruis wikkelverpakking.


Typen kruiswikkel verpakkingen

De meest gebruikte types kruiswikkelverpakkingen zijn de FEFCO 401, FEFCO 402, FEFCO 403 en de FEFCO 404. Deze typen zijn gebaseerd op het FEFCO systeem (klik hier voor meer informatie over het FEFCO systeem). Deze standaard uitvoeringen kunnen wij op maat maken en hebben hun kwaliteit wereldwijd al jaren bewezen. Aan de hand van de binnenmaten, kartontype en FEFCO code kunnen wij de verpakking produceren. Kruiswikkelverpakkingen die uit 2 delen bestaan, beschikken over een binnenhuls en een buitenhuls.

Kruiswikkelverpakking met variabele maat

De kruiswikkelverpakking kan gemaakt worden zodat deze inzetbaar is om producten van variƫrende afmetingen te produceren. Zo is het mogelijk om met 1 type verpakking veel verschillende producten te verpakken.

Boekverpakking

De kruiswikkelverpakking is perfect voor het verpakken van boeken. Tot een bepaald formaat is het dan nog mogelijk om de verpakking via de post te versturen tegen voordelig tarief. Dit maak het verzenden van boeken makkelijk en goedkoop.

Doos met schuimbescherming

Voor het verpakken van breekbare of krasgevoelige producten bieden we de doos met schuimbescherming aan. Een extra laag schuim aan de binnenzijde van de doos / kruiswikkelverpakking zorgt voor extra schokdemping en garandeert optimale bescherming.

BoekverpakkingWikkelverpakking